یک دختر هزاره در بریتانیا داروی بیماری «پری‌اکلامپسیا» را کشف کرد

2 سال قبل
زمان مطالعه 1 دقیقه

حمیرا رضایی، دانشمند موفق و پژوهشگر اصلی تیم کشف‌کننده دارو در بریتانیا، توانست‌ دارویی برای درمان بیماری پری‌اکلامپسیا (عوارض دوران بارداری) کشف کند که می‌تواند سالانه جان هزاران نفر را نجات دهد.

آژانس نظارت بر دارو و فرآورده‌های صحی بریتانیا (MHRA) به این دارو مجوز داده است.

گروهی از دانشمندان در شرکت دارویی “میرزایم بریتانیا” باور دارند که این دارو در صورتی که از هفته بیستم بارداری به بعد استفاده شود، می‌تواند از بیماری پری‌اکلامپسیا جلوگیری کند.

دکتر حمیرا رضایی، در صحبت با رسانه‌ی گوهرشاد گفت که زنان قهرمان افغانستان شرایط دشواری را سپری می‌کنند که حق تعلیم، حق فعالیت‌های اقتصادی، اجتماعی و حقوق اولیه انسانی شان نقض می‌شوند.

او می گوید که این محدودیت‌ها نه تنها برای زنان، بلکه به تمام جامعه‌ی افغانستان و نسل‌های بعدی آسیب جدی می‌رساند.

حمیرا تاکید می کند که «من به عنوان یک فرد و یک خواهر، با تمام توان در کنار زنان و دختران افغانستان ایستاده و دوشادوش آنها به مبارزه ادامه می‌دهم.»

دکتر حمیرا رضایی، اصالتا از ولسوالی جاغوری غرنی است که در ۱۳ سالگی در دوره‌ی اول حکومت طالبان در افغانستان، به بریتانیا پناهنده شد.

کشف داروی درمان پری‌اکلامپسیا حاصل کار تحقیقی حمیرا در دوره‌ی دکترا بوده است.

«پری‌اکلامپسیا» از عوارض دوران بارداری است و در سطح جهانی، بین دو تا هشت درصد از حاملگی‌ها را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

تنها در بریتانیا سالانه هزاران زن به‌خاطر ابتلا به بیماری پری‌اکلامپسیا جان خود را از دست می‌دهند.

شرکتی میرزایم بریتانیا می‌گوید که اولین شرکتی است که با ساخت این دارو، امکان محافظت از نوزادان و کودکان آنها را فراهم کرده است.

داروی جدید با نام علمی MZe786 باید یک بار در روز توسط زنانی که در معرض خطر ابتلا به بیماری پری‌اکلامپسیا اند، از هفته بیستم بارداری مصرف شود.

پری‌اکلامپسیا معمولاً در نیمه دوم بارداری یا بلافاصله پس از تولد تشخیص داده می‌شود و اگر توسط قابله‌ها مشاهده و شناسایی نشود، می‌تواند منجر به عوارض جدی شود. علائم اولیه شامل فشار خون بالا و پروتئین در ادرار است.

هنگامی که این دارو روی موش آزمایش شد، در بهبود نتایج مادر و جنین، کاهش فشار خون، جلوگیری از آسیب عمده اندام در مادر باردار، بهبود وزن جنین و کاهش مرگ و میر جنین موثر بود.

همچنین هیچ عارضه جانبی منفی روی موش‌ها یا فرزندان آن‌ها مشاهده نشد.

اشتراک گذاری
ثبت دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دیدگاه ها
دیدگاهی وجود ندارد!
ناشناس
تاریخ انتشار: ۳۱-۶-۱۴۰۳ -